Finom falatok

Receptfordításaim, amiket valaha hiába kerestem magyarul, így mindenki örömére lefordítottam őket.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Kéksajtos karfiolleves

2010.11.12. 11:09 | tikki87 | Szólj hozzá!

 Hozzávalók:

  • 2-3 evőkanál vaj
  • 1 bögre aprított póréhagyma
  • 5-6 bögre apróra vágott karfiol
  • 3 és fél  bögre csirke vagy zöldség alaplé
  • fél bögre tej és olvasztott vaj (fele-fele arányban elkeverve)
  • 2-3 evőkanál friss, aprított tárkony (ha nincs, természetesen a szárított is jó)
  • 170 g kéksajt (morzsolva)
  • só és bors

 

A póréhagymát lassan pároljuk puhára a vajon, majd adjuk hozzá a karfiolt és az alaplét. Főzzük az egészet nagyon puhára (12-15 perc), majd pürésítsük. Adjuk hozzá a tejes vajat és a tárkony felét. Főzzük további 3-4 percig, majd keverjük hozzá a sajt felét. Sózzuk, borsozzuk. 
Tárkonnyal és a maradék sajttal a tetején tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://finomfalatok.blog.hu/api/trackback/id/tr292444064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: leves zöldség sajt karfiol egyszerű kéksajt
süti beállítások módosítása