Hozzávalók:
- 2-3 evőkanál vaj
- 1 bögre aprított póréhagyma
- 5-6 bögre apróra vágott karfiol
- 3 és fél bögre csirke vagy zöldség alaplé
- fél bögre tej és olvasztott vaj (fele-fele arányban elkeverve)
- 2-3 evőkanál friss, aprított tárkony (ha nincs, természetesen a szárított is jó)
- 170 g kéksajt (morzsolva)
- só és bors
A póréhagymát lassan pároljuk puhára a vajon, majd adjuk hozzá a karfiolt és az alaplét. Főzzük az egészet nagyon puhára (12-15 perc), majd pürésítsük. Adjuk hozzá a tejes vajat és a tárkony felét. Főzzük további 3-4 percig, majd keverjük hozzá a sajt felét. Sózzuk, borsozzuk.
Tárkonnyal és a maradék sajttal a tetején tálaljuk.