Finom falatok

Receptfordításaim, amiket valaha hiába kerestem magyarul, így mindenki örömére lefordítottam őket.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Kenyérpuding

2010.11.13. 20:42 | tikki87 | Szólj hozzá!

 Hozzávalók:

  • 1/2 bögre mazsola
  • 1/2 bögre brandy (vagy víz)
  • 1/4 bögre vaj vagy margarin
  • 8-10 szelet szikkadt kenyér
  • 1 bögre barnacukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1/4 teáskanál jamaicai szegfűbors (őrölt szegfűszeg is jó, ha más nincs)
  • 3 tojás
  • 1/4 teáskanál só
  • 1 teáskanál vanília (vaníliarúd kikapart belseje)
  • 3 bögre hideg tej

 

A mazsolát áztassuk be a brandybe és tegyük félre. Keverjük össze a barnacukrot, a fahéjat és a szegfűborsot, ebből tegyünk félre 3 evőkanálnyit későbbre. A kenyérszeletek mindkét felét mártsuk az olvasztott vajba, majd forgassuk őket a cukros fűszerkeverékbe. Helyezzük a szeletek felét egy vékonyan kikent sütőtálba. Csepegtessük le a mazsolát, a felét szórjuk a már lerakott kenyérszeletekre, majd erre rétegezzük a többi szeletet, amire a mazsola másik fele kerül. Keverjük össze a tojásokat, a sót és a vaníliát egy tálban, majd folyamatos keverés mellett lassan öntsük hozzá a hideg tejet. A keveréket öntsük a rétegelt kenyérszeletekre és hagyjuk állni 5 percig. Szórjuk meg a tetejét a félretett fűszerkeverékkel és 160 fokon süssük 45-50 percig. 

A bejegyzés trackback címe:

https://finomfalatok.blog.hu/api/trackback/id/tr882446928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: kenyér sütemény brandy mazsola barnacukor kenyérpuding
süti beállítások módosítása