Hozzávalók:
- 1/2 bögre mazsola
- 1/2 bögre brandy (vagy víz)
- 1/4 bögre vaj vagy margarin
- 8-10 szelet szikkadt kenyér
- 1 bögre barnacukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1/4 teáskanál jamaicai szegfűbors (őrölt szegfűszeg is jó, ha más nincs)
- 3 tojás
- 1/4 teáskanál só
- 1 teáskanál vanília (vaníliarúd kikapart belseje)
- 3 bögre hideg tej
A mazsolát áztassuk be a brandybe és tegyük félre. Keverjük össze a barnacukrot, a fahéjat és a szegfűborsot, ebből tegyünk félre 3 evőkanálnyit későbbre. A kenyérszeletek mindkét felét mártsuk az olvasztott vajba, majd forgassuk őket a cukros fűszerkeverékbe. Helyezzük a szeletek felét egy vékonyan kikent sütőtálba. Csepegtessük le a mazsolát, a felét szórjuk a már lerakott kenyérszeletekre, majd erre rétegezzük a többi szeletet, amire a mazsola másik fele kerül. Keverjük össze a tojásokat, a sót és a vaníliát egy tálban, majd folyamatos keverés mellett lassan öntsük hozzá a hideg tejet. A keveréket öntsük a rétegelt kenyérszeletekre és hagyjuk állni 5 percig. Szórjuk meg a tetejét a félretett fűszerkeverékkel és 160 fokon süssük 45-50 percig.