Elöljáróban megjegyezném, hogy igen, bögrében van megadva szinte minden, még a csirke mennyisége is!
Hozzávalók:
- 1 bögre hagyma, kockákra vágva
- fél bögre zöld kaliforniai paprika, kockákra vágva
- 5 evőkanál vaj vagy margarin
- 2 bögre főtt csirkehús
- 110 g zöld csilipaprika, aprítva
- 1 evőkanál őrölt koriander
- 3/4 teáskanál só
- 2 és fél bögre csirke alaplé
- 1 bögre tejföl
- másfél bögre félkemény sajt, reszelve (az eredeti recept szerint monterey jack)
- 12 darab tortilla lap
Egy nagyobb serpenyőben pároljuk puhára a hagymát és a zöldpaprikát két evőkanál vajon, majd öntsük egy tálba, és keverjük össze a felaprított csirkével és a zöld csilivel. A keveréket most egy kicsit félretesszük, és elkészítjük a szószt. Az előbb használt serpenyőbe tesszük a maradék vajat és felolvasztjuk. Hozzákeverjük a lisztet, koriandert és a sót, belekeverjük a csirkealaplét (egy adagban). Folyamatosan kevergetjük, amíg sűrűsödni nem kezd. A tűzről lehúzva hozzáadjuk a tejfölt, és fél bögre sajtot. A szószból fél bögrényit a csirkés keverékhez öntünk, és fakanállal kicsit összedolgozzuk. A tortilla lapokat töltsük meg a csirkés töltelékkel (kb. 1/4 bögrényit mindegyikbe), és feltekerve helyezzük őket egy sütőtálba és öntsük le a megmaradt szósszal, a tetejét pedig szórjuk meg a maradék sajttal. 200 fokon süssük kb. 25 percig.