Finom falatok

Receptfordításaim, amiket valaha hiába kerestem magyarul, így mindenki örömére lefordítottam őket.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Almás sajtleves

2010.11.13. 21:38 | tikki87 | Szólj hozzá!

 Hozzávalók:

  • 1 bögre apróra vágott hagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 közepes méretű krumpli
  • 2 bögre almabor
  • 1/2 teáskanál kakukkfű
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 csipet őrölt cayenne-i bors
  • 1 közepes méretű alma
  • 1/2 bögre tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 bögre reszelt cheddar sajt

Meghámozzuk és felaprítjuk a krumplit és az almát. Egy nagy lábasban puhára pároljuk a hagymát a vajon, majd hozzáadjuk a krumplit, az almabort, a kakukkfüvet, a sót és a cayenne-i borsot. Forrástól számítva 15 percig főzzük fedő alatt alacsony hőfokon. Hozzáadjuk az almadarabokat, még 5 percig főzzük (vagy amíg a krumpli meg nem puhul). A tejben csómómentesre keverjük a lisztet és a leveshez öntjük. Amikor a leves kezd sűrűsödni, hozzáadjuk a sajtot, és addig kavargatjuk, amíg teljesen el nem olvad. 

A bejegyzés trackback címe:

https://finomfalatok.blog.hu/api/trackback/id/tr262447017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: alma burgonya leves krumpli sajt gyümölcsleves almabor cheddar
süti beállítások módosítása